Tuesday, February 5, 2008

Achteruit boeren

Lieve, intelligente en ondergewaardeerde zus,

Wat vind jij nou van die hele mediakwestie? Maken we, met alle respect voor het kennelijk overleden meisje en haar familie, niet een oceaan van een slootje? Misschien ligt het aan mij, maar het taalgebruik dat onze mede-Nederlander bezigt in msn-contacten en interpersoonlijke contacten in de vermeende veiligheid van een auto, is echt volslagen inhoudsloos. Elke losse flodder wordt nog eens breed uitgemeten in de dagbladen waardoor het nog idioter wordt dan het al was: alles is 'bullshit' of 'gelul' en dan dat eufemisme 'ze deed het in een keer niet meer'. O, ik geloof van harte dat het rijkeluiszoontje iets te verbergen heeft, maar moeten we echt elke lettergreep die hij achteruit boert zwart op wit onder ogen krijgen....?

De laatste tijd loop ik rond met de lyrics van een Beautiful South-nummer in mijn hoofd: 'The world won't end in darkness, it will end in family fun, with Coca Cola clouds behind a Big Mac sun'. En als ik dan zie hoe een 'bizarre verdwijningszaak' met een 'bloedstollende verborgen camera-actie wordt opgelost' ben ik bang dat we al hard op weg zijn: het is een treurige en tragische zaak, geen familievermaak.

Trouwens, in ons eigen landje hebben we al genoeg bizars voorhanden. Op de zompige klei schijnen mannen te wonen die vrouwen vergelijken met koeien (en die laatste een stuk makkelijker in de omgang vinden), die van een meisje met lange benen zeggen dat ze 'een mooi stel ... (kon ik gelukkig niet verstaan) onder dr pisbak hebben stoan' en die als teken van genegenheid richting zo'n meiske vragen of zij haar roze met wit gestippelde laarsjes aan hem wil lenen. Dat soort interactie, dat is voor mij al drama genoeg...

3 comments:

Marlies said...

Kijk je niet te veel tv lieffie? :)

Marlies said...

Misschien een leuk nieuw programma format, 'Joran zoekt vrouw'??

Jiet said...

Maar ik kijk juist zo selectief! Niks moeilijks of actueels of intellectueels. Laat Van Dis maar naar Afrika gaan; ik volg boer Frans die als een olifant in een porseleinkast de ene klunzige opmerking na de andere maakt. Oudste zoon en dochter genieten mee en zo is het absoluut 'quality time!' Verder is er nog één programma dat ik móet volgen. Sold, op de Belg. Vrijdagavond, 21.45 uur (meen ik). Hoe smerig het makelaarswereldje is maar hoe mensen ook wel eens menselijk blijken te zijn.